The Space Trilogy av C.S. Lewis

                                                                                                                                                                                                                                                         The Space Trilogy är en sorts böcker av C.S. Lewis. Böckerna är science fiction. I och med de gavs ut blev författaren känd. Han är en engelsk författare som senare är mest känd för böckerna i “Narnia”-serien.

I trilogin är han t.ex. influerad av “Voyage to Arcturus” av David Lindsay. Handlingen i böckerna är det färggrannaste man kan beskriva. Genom det hela anspelas verkligen på “mytvärld”. Han har inspirerats en del av kristendomen.

Huvudpersonerna i de tre böckerna är Erwin Ransom. I första boken reser han till Mars. Andra boken utspelar sig mest på Venus. I tredje boken är Ransom på Jorden.

Nån extrabok till de böckerna av författaren är novellsamlingen “The Dark Tower and Other Stories”.