Musikstilen New Wave

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Det som kom efter punken heter new wave-man kan tala enkelt. Det som en sort “artsy” postpunk.

Att man hörde talas om new wave var när utgavs lp:n Real Life med Magazine. Senare till och mer känd lp:n Unknown Pleasures med Joy Division. Musikstilen har sen dess blivit en rätt stor sak. Joy Division har sen dess blivit mycket omskrivna.

Exempel på grupper som spelar sån musik: Alphaville, Simple Minds, ABC, Gang of Four, Clock DVA, Killing Joke och Japan.

New Wave ledde till synthesizermusik, “synth-pop” och “synth-disco”

Svenska grupper  som spelar egen musik av den sorten är: Dom Dummaste, Iguana Foundation, Commando M. Pigg och Memento Mori.