Berlinresa 2019

I maj 2019 tillsammans med Ingrid Lindgren och Etik Gustavsson reste jag till Berlin på en semester. Vi var där i 10 dagar. Ett museum är exempel på något som är extra intressant. Det är Alte Nationalgalerie. Med bara “klassisk konst”. Brandenburger Tor var vi och såg också. Det är en sorts “triumfbåge”, vid stora parken (“Tiergarten”).

Dussmann på Friedrichstrasse. var väldigt avancerad. Det är stort verkligen! För böcker, DVD-filmer och cd:s. Erik Gustavsson var mer intresserad, och vi där tre gånger alt som allt.

Ett museum som är är värt att återbesöka var Deutzche Kinemathek. Ett “typ filmmuseum”. Ett helt unikt sorts museum om jag fattat rätt.

Annars var vi på ett besök en av dagarna till staden Leipzig. Kyrkan “St Thomas Church” var intressant med Bach-museum nära bredvid. I kyrkan brukade Johann Sebastian Bach spela på kyrkorgel. Han levde på 1600-talet.