Rendezvous with Rama av Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke är en av de mest kända engelska sf-författararna. Boken har jag läst och tycker den är mycket bra. En helt annorlunda sorts roman har han lyckats skriva. Jag tycker skickligt beskrivs när alla upptäcker “Rama” inuti.

Boken heter “Möte med Rama” på svenska. Handlingen är i korthet: “Rama” är ett sorts “utomjordiskt rymdskepp” som kommer in i solsystemet. “Rama” efter en av hinduismens gudar. Den är cylinderformad. Besöker gör de med att docka: rymdskeppet “Endeavour”. Utsänt från jorden. De från jorden upptäcker att det är en jättelik värld inuti.

Man varnades av att den fanns i solsystemet av “Rymdvakten”. En sorts “radarvarning” för jorden.

Boken fick tre uppföljare av Arthur C. Clarke och Gentry Lee. De heter “Rama II”, ” The Garden of Rama” och “Rama Revealed”.